Home

Manegelessen

Kleuterlessen

Dit zijn lessen voor kinderen vanaf 3 jaar tot 6 jaar. Spelenderwijs leren de kinderen de beginselen van het paardrijden. Deze lessen duren een half uur en er loopt een ouder of begeleider naast de pony.

Longelessen

Dit zijn lessen voor starters die nog geen rijervaring hebben. In deze lessen worden de pony’s nog vastgehouden en leren de kinderen sturen, remmen, drijven, lichtrijden en balans houden. Gemiddeld rijden kinderen 1 á 2 maanden deze longelessen. Longelessen kunnen gevolgd worden vanaf 6 jaar.

Groepslessen

De groepslessen  volgen na de longe,- of kleuterlessen. De focus ligt nog voornamelijk in het plezier in het rijden, het ontwikkelen van een onafhankelijk zit en de voorbereiding op de eerste dressuur en springwedstrijden van de ruiters.

Meer informatie

Pensionstalling

Unieke manier van huisvesten bij Manege Slichtenhorst in Nijkerk.

Iedere paardenhouder wil graag het beste voor het paard, naar ons inziens kan dit het beste door te voldoen aan de vier basisbehoeften van het paard, namelijk zoveel mogelijk beweging, veel frisse lucht, voldoende ruwvoer, en contact met soortgenoten.

De pensionpaarden worden in al deze behoeften voorzien zonder dat je als pensionklant hoeft in te leveren op luxe faciliteiten.

Meer informatie

 

Vereniging

Om mee te doen aan KNHS-wedstrijden heb je een verenigingslidmaatschap nodig om een startpas aan te kunnen vragen. Dit kan via onze vereniging

Meer informatie

 

Kinderfeestjes

Op manege Slichtenhorst kan je jouw paardenfeestje vieren. Kinderfeestjes worden gehouden op zaterdagmiddag.

meer informatie