Kleding voor je eerste paardrijles

1) Paardrijbroek en bovenkleding
Draag kleding die lekker zit en goed past. Het liefst een echte paardrijbroek of een strakke (elastische) broek zonder naden, zodat het niet gaat schuren aan de binnenkant van je benen. Zorg ervoor dat je netjes voor de dag komt: naveltruitjes of blote schouders horen niet in een rijbaan thuis. Te wijde truien zijn onpraktisch, omdat de instructeur dan niet kan controleren of je in de juiste houding zit. Lange bengelende sieraden of sjaals zijn gevaarlijk, omdat je daarmee kunt blijven haken. Rijd ook nooit rond met je jas of vest open. Een paard zou kunnen schrikken van het geflapper. Trek een trui of t-shirt aan waar je je lekker in kunt bewegen, met een bodywarmer of korte jas voor als het kouder is

2) De veiligheidscap
Zet altijd een veiligheidscap op! Bij onze manege kan je voor de eerste lessen een cap lenen. Belangrijk is dat je cap precies past (ook bij de vorm van je hoofd). Een goede cap heeft een kinband met veiligheidssluiting en is goedgekeurd met een veiligheidsnorm. Caps zijn er in allerlei kleuren en modellen te koop, dus zoek maar een leuke uit!

3) Schoenen, rijlaarzen of jodhpurs
Voor de eerste les zijn stevige, hoge schoenen met een sterke, doorlopende zool en een kleine hak voldoende. De zool mag niet te veel profiel hebben, anders blijf je misschien hangen in de beugels. Stap nooit met sportschoenen of gympjes op een paard! Als je verder gaat met paardrijden, dan kun je rijlaarzen of rijschoenen (jodhpurs) kopen. Jodhpurs zijn een soort enkellaarsjes die je tijdens het rijden draagt in combinatie met chaps. Het fijne daarvan is dat je de chaps na het rijden makkelijk kunt afdoen en je niet in je lange, warme laarzen hoeft te lopen. Paardrijlaarzen geven je wat meer steun en bescherming en helpen je met een goede beenligging.

Bron: https://www.knhs.nl/paardrijden/beginnen-met-paardrijden/mijn-eerste-rijles-wat-heb-ik-nodig/

Vind je het paardrijden leuk en wil je graag op les komen, dan kan je via onze eigen ruitersportwinkel een starterspakket aanschaffen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *