Leren paardrijden

Bij manege Slichtenhorst worden er manegelessen gegeven voor jong en oud. Ook wanneer je nog nooit op een pony hebt gezeten kun je bij manege Slichtenhorst leren paardrijden. De manegelessen worden gegeven door gediplomeerde instructrices. Starters kunnen instromen in onze kleuterlessen of longelessen.

Kleuterlessen

In deze lessen worden de pony’s nog vastgehouden. De kinderen leren in deze lessen spelenderwijs lichtrijden, balans houden en controle krijgen over de pony. Doorstroom naar de groepslessen vindt plaats als de kinderen de leeftijd van 6 jaar bereiken. Deze lessen kunnen gevolgd worden vanaf 3 jaar. In de kleuterlessen lopen de ouders/ verzorgers naast de pony.

Longelessen

Dit zijn lessen voor starters die nog geen rijervaring hebben. In deze lessen worden de pony’s nog vastgehouden en leren de kinderen sturen, remmen, gas geven, lichtrijden en balans houden. Gemiddeld rijden kinderen 5 keer deze longelessen. Longe lessen kunnen gevolgd worden vanaf 6 jaar.

Groepslessen 1e fase

De groepslessen 1e fase volgen na de longe,- of kleuterlessen. De focus ligt nog voornamelijk in het plezier in het rijden, het ontwikkelen van een onafhankelijk zit en de voorbereiding op de eerste dressuur en springwedstrijdjes van de ruiters.

Deze lessen zullen dan ook bestaan uit een afwisseling van houding en zit oefeningen, proefjes oefenen, balkjes lopen, een keer een sprongetje, een buitenritje, spelletjes en carrouselrijden. Tijdens de ruiteropleiding is het mogelijk om mee te doen aan de onderlinge wedstrijden op de manege. Bij elke proef kan je winstpunten verdienen en zo steeds een klasse hoger komen en een stapje verder in je opleiding.


Kleding

Als je voor het eerst komt rijden hoef je niet gelijk allemaal speciale kledingstukken aan te schaffen. Je kan de eerste vijf lessen een cap van de manege lenen. Voor de eerste lessen is het voldoende als je een makkelijke zittende, niet te wijde en liefst elastische broek aantrekt met stevige hoge schoenen met een sterke doorlopende zool en een kleine hak. De zool mag niet te veel profiel hebben, anders blijf je snel hangen in de beugels. Als je het echt leuk vindt en van plan bent door te gaan is een eigen uitrusting belangrijk. Het is niet alleen veel veiliger maar het zit ook veel lekkerder. Op de manege bieden wij een starterspakket aan, vraag hiernaar bij de ruitershop van de manege.

Lestijden

Op de volgende dagen en tijden wordt er les gegeven. Op de zondagen is de manege gesloten!


Kinderen

Maandag 16.00 – 20.00

Dinsdag 16.00 – 20.00

Woensdag 13.30 – 17.00

Donderdag 16.00 – 20.00

Vrijdag 15.00 – 19.00

Zaterdag 9.30 – 12.30


Volwassenen

Woensdag 09.30 - 10.30

Woensdag 19.15 – 22.15

Vrijdag 9.15 – 10.15

De indeling van de lessen worden bepaald op leeftijd en niveau van de ruiter. De standaardlessen duren 1 uur. Kleuter- en longelessen duren een half uur.

Tarieven

Per 1 oktober 2017


Proefles €15,-

5 lessenkaart tot 18 jaar € 70,-

5 lessenkaart vanaf 18 jaar € 75,-

10 lessenkaart tot 18 jaar €120,-

10 lessenkaart vanaf 18 jaar €130,-