Ruiteropleiding Manege Slichtenhorst

Wil jij beter leren rijden? Volg dan onze ruiteropleiding. De ruiteropleiding is een complete opleiding tot het hoogste niveau. Naast het volgen van lessen is het mogelijk om aan onze onderlinge wedstrijden mee te doen.

Manegelessen 1e fase

Startende ruiters en ruiters tot het wedstrijdniveau B5 starten met lessen in de 1e fase. De focus in de 1e fase ligt nog voornamelijk in het plezier in het rijden, het ontwikkelen van een onafhankelijk zit en de voorbereiding op de eerste dressuur en springwedstrijdjes van de ruiters. Deze lessen zullen dan ook bestaan uit een afwisseling van houding en zit oefeningen, proefjes oefenen, balkjes lopen, een keer een sprongetje, een buitenritje, spelletjes en carrouselrijden. Tijdens de ruiteropleiding is het mogelijk om mee te doen aan de onderlinge wedstrijden op de manege. Bij elke proef kan je winstpunten verdienen en zo steeds een klasse hoger komen en een stapje verder in je opleiding.

Manegelessen 2e fase

De meer ervaren ruiters kunnen bij ons instromen in de 2e fase. In de groepslessen van de 2e fase wordt aandacht besteed aan verschillende technieken om uiteindelijk je paard te gaan trainen. Hierbij staan het gebruik van verschillende hulpen, het ontwikkelen van gevoel tijdens het rijden en de opbouw in rijtypische balans centraal. Naast deze vertaalslag richt de 2e fase zich ook op de gehoorzaamheid in het rijden. Alles wat je hier leert is de basis dressuur die je nodig hebt voor alle disciplines. Er zal steeds meer rijtechnische uitleg gegeven worden bij de oefeningen die de ruiters rijden. De ruiters worden gestimuleerd meer na te gaan denken over het rijden, meer te gaan kijken, uitproberen en ervaren. Daarnaast zal er ook in deze lessen afwisseling plaatsvinden tussen dressuurles, proefgerichte dressuurlessen, carrouselrijden en springlessen.

Manegelessen 3e fase

Ruiters die bij ons de hele opleiding hebben gevolgd tot het L5 niveau kunnen doorstromen naar de 3e fase. In deze fase van de rijopleiding leer je hoe je een paard het beste kunt trainen, zodat hij in de dressuur zijn lichaam op de juiste manier gaat gebruiken. Als je een oefening rijdt, gaat het niet meer alleen om de juiste lijnen, maar ook is het ook belangrijk dat het paard in de juiste aanleuning loopt en ritmisch door zijn hele lijf beweegt. Omdat het trainen van het paard in deze fase steeds meer invulling krijgt, rijd je in deze fase altijd op hetzelfde paard.
Tarieven

Per 1 oktober 2017

Proefles €15,-

5 lessenkaart tot 18 jaar € 70,-

5 lessenkaart vanaf 18 jaar € 75,-

10 lessenkaart tot 18 jaar €120,-

10 lessenkaart vanaf 18 jaar €130

10 lessenkaart vanaf de 3e fase €145,-

Lestijden

Op de volgende dagen en tijden wordt er les gegeven. Op de zondagen is de manege gesloten!


Kinderen

Maandag 16.00 – 20.00

Dinsdag 16.00 – 20.00

Woensdag 14.30 – 17.00

Donderdag 16.00 – 20.00

Vrijdag 15.00 – 19.00

Zaterdag 9.30 – 12.30


Volwassenen

Woensdag 09.30 - 10.30

Woensdag 19.15 – 22.15

Vrijdag 9.15 – 10.15


Lessen 3e fase

Nader in te plannen

De indeling van de lessen worden bepaald op leeftijd en niveau van de ruiter. De standaardlessen duren 1 uur. Kleuter- en longelessen duren een half uur.