Paardrijles

Bij manege Slichtenhorst worden er manegelessen gegeven voor jong en oud. Ook wanneer je nog nooit op een pony hebt gezeten kun je bij manege Slichtenhorst leren paardrijden. Je zult dan eerst een periode in je eentje les krijgen totdat je de pony onder controle hebt. Daarna mag je in de groepsles.

De manegelessen worden gegeven door gediplomeerde instructrices. Tijdens de lessen wordt er veel gelet op de houding van de ruiters en het geven van de hulpen aan de pony. Ook is er tijdens de lessen tijd voor leuke dingen; zo worden er regelmatig spelletjes gedaan met de pony's en wordt er over balkjes gedraafd en over hindernissen gesprongen. Wanneer het lekker weer is wordt er zo nu en dan ook eens een keer een buitenrit gemaakt.
Mogelijkheden


- Paardrijles kleuters vanaf 3 jaar

- Paardrijles kinderen vanaf 6 jaar

- Paardrijles volwassenen vanaf 18 jaar

- Privélessen

- Springlessen

- Onderlinge wedstrijden: dressuur, springen, carrousel

- Het volgen van de KNHS ruiteropleiding

- Young Leaders program

- Verzorgpaard


Paardrijles kleuters vanaf 3 jaar

In deze lessen worden de pony’s nog vastgehouden. De kinderen leren in deze lessen spelenderwijs lichtrijden, balans houden en controle krijgen over de pony. Doorstroom naar de groepslessen vindt plaats als de kinderen de leeftijd van 6 jaar bereiken. Deze lessen kunnen gevolgd worden vanaf 3 jaar.

Paardrijles kinderen vanaf 6 jaar (starters)

In de starterslessen worden de pony’s nog vastgehouden en leren de kinderen sturen, remmen, drijven, lichtrijden en balans houden. Gemiddeld rijden kinderen 5 keer deze lessen.

Paardrijles kinderen groepsles

De groepslessen volgen na de starter,- of kleuterlessen. De focus ligt nog voornamelijk in het plezier in het rijden, het ontwikkelen van een onafhankelijk zit en de voorbereiding op de eerste dressuur en springwedstrijdjes van de ruiters.

Deze lessen zullen dan ook bestaan uit een afwisseling van houding en zit oefeningen, proefjes oefenen, balkjes lopen, een keer een sprongetje, een buitenritje, spelletjes en carrouselrijden.

Paardrijles volwassenen

Startende volwassenen kunnen eerst een aantal privélessen nemen, voor zij instromen in de groepslessen.

Volwassenen met al rijervaring zullen worden ingedeeld in een groep met een vergelijkbaar niveau.Kosten


Proefles € 15,-

Losse groepsles € 17,50

5 lessenkaart € 75,-

5 lessenkaart vanaf 18 jaar € 80,-

10 lessenkaart kinderen tot 18 jaar € 125,-

10 lessenkaart volwassenen vanaf 18 jaar € 135,-